Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kombu Çayı Faydaları Nelerdir

Bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriği Kombucha denilen çay mantarıdır. Kombu çayı bir probiyotiktir. Probiyotik bakteriler bağırsakta bulunan yararlı bakteriler oldukları için sağlık açısından son derece önemlidir. Sindirim konusunda bir çok olumlu etkilere sahiptir.
Kombu-üstü
Kombu Çayı Faydaları ve Sağlık Üzerine Etkisi
Ciltteki kırışıklıkları, çilleri ve kahverengi lekeleri yok eder.
Menapozun olumsuz etkilerini giderir.
Kalp atış ritmini düzenler.
Kanı temizler.
Sinir sistemini düzenler.
Vücuttaki atık ve zehirli maddelerin suda çözülebilir hale gelerek atılmasını sağlar.
Kilo vermek isteyenler için idealdir.
Astımı tedavi eder, astım krizlerini giderir.
Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder.
Kanseri önler ve tedavi eder.
Antioksidan nedeniyle oluşan radyasyona karşı koruyup serbest radikallerle savaşır.
Alerjileri hafifletir ve zamanla giderir.
Sertleşmiş karaciğeri yumuşatır ve yeniler.
Böbrek faaliyetlerini geliştirir.
54ae96e7f493b809fc12002a
Kombu Çayı Nasıl İçilir ?
Kombu çayını ilk haftalarda aç karına günde bir bardak tüketmek yeterli olacaktır. Kahvaltıdan yarım saat önce içilen kombu çayı sizi gün boyunca zinde tutar. Günlük olarak sağlık için her yaş gurubuna önerilebilecek bir içecektir. Ancak mayalı olduğu için hangi koşullarda hazırlandığı önemli çünkü sağlıksız koşullarda hazırlandığında diğer zararlı istenmeyen mikroorganizmaların da gelişmesine fırsat verir. Bu konuda dikkat edilmelidir.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Kombu Çayı Faydaları Nelerdir"

Back To Top