Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Buzdolabında Konmaması Saklanmaması Gereken Yiyecek Gıdalar

Merhaba sevgili okurlarım. Bu yazımızda sizlere buzdolabında saklanmaması konulmaması gereken bazı gıdalar ve yiyeceklerden bahsedeceğiz.
Bilindiği üzere gıdaları korumak,ömrünü uzatmak,çürümesini engellemek için mutlaka soğuk koşullarda saklanması gerekmektedir.Bu koşullar altında bakteriler için uygun koşul değildir ve üremesini engelleyecektir.Buzdolabı ortalama 4 derece civarındadır ve bu sıcaklık gıdaların korunması için yeterlidir.Fakat bazı durumlar vardır ki gıdaların buzdolabına konulması durumda erkenden bozulmakta,çürümekte hatta tat değişimine uğrama gibi sorunlara neden olabilmektedir.Bu yüzden hangi gıdaları buzdolabına koymamamız gerektiğini öğrenerek bunu uygulamaya geçirmeliyiz
                                                                                     1. Domates
Domates fotoğrafları2
Domatesi buzdolabına koymamak gerekir.Buzdolabı sıcaklığında domates yapısı yumuşamakta  iç yapısı bozulur tadı değişebilmektedir.
                                                                                      2. Patates 
patetes
Patates ise soğuk ortamda şekerleşme meydana gelmektedir.Hatta uzun süre durduğu taktirde bir şekerden daha tatlı hale geldiği de görülmüştür.Soğukta nişasta parçalanarak glukoz dönüştüğü için şekerleşme meydana gelmektedir.
                                                                                        3. Ekmek
nh0xam20151119164517
Ekmek buzdolabında erkenden bozulmakta ve tadı uzaklaşmaktadır.Eğer uzun süre depolamak istiyorsak buzlukta dondurabiliriz.Fakat mümkün olduğunca ağzı kapalı buzdolabına koymadan muhafaza etmemiz gerekiyor.
                                                                                        4. Ananas
Ananas-May_2008-1
Tropik meyveleri buzdolabına koymak erkenden çürümesine neden olamktadır.
                                                                                      5.Karpuz
karpuz
Buzdolabına koymak erkenden bozulmasına sebep olur
                                                                                        6.Şeftali
seftali
Buzdolabında saklamak daha erken çürümesine neden olabilmektedir
                                                                                7. Avokado
avocado-5
Tropik meyveleri buzdolabına koymak erkenden çürümesine neden olmaktadır.
                                                                                          8. Muz
muz
Şaşıracaksınız ama muz bile buzdolabı sıcaklığında erkenden çürümektedir.Buzdolabına koymak yerine dışarda muhafaza etmeliyiz.
                                                                          9. Soğan ve Sarımsak
soğan
Buzdolabında saklanmaya çalışan soğan ve sarımsak sertleşebilir ve yapısı bozulabilir.Soğan ve sarımsağı bir torba içinde kuru serin yerlerde saklamak doğru olacaktır.
                                                                              10. Kavun ve Şeftali
kavunnn
Buzdolabı sıcaklığı olan 4 derecede konulması durumunda tatlarının kaybolmasına sebep olmaktadır.
                                                                                       11. Bal
bal
Genel olarak buzdolabına koyulan balın yapısında bir bozulma meydana gelmemektedir.Kristalleşen bal hiç bir şekilde besin kaybına uğramaz.Sadece şekil olarak ilgi çekici gelmeyebilir.Dünya üzerinde tek bozulmayan gıda olan balı buzdolabında saklamaya gerek yoktur. Balın kristalleşmesi hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
                                                                                          12. Zeytinyağı
zeytin-yağı-maskesi-nasıl-yapılır
Buzdolabında saklanmasına gerek olmayan bir diğer gıda ise zeytinyağıdır.Belli süre sonrasında katılaşma özelliğine sahiptir. Renginde koyulaşma meydana gelebilir.Buzdolabında saklanması uygun değildir.
                                                                                     13. Çikolata
Cikolata-906x476
Buzdolabına koyulan çikolatanın belli süre sonrasında üzerinde beyazlaşma meydana gelebilir.Bir zararı olmasa da şekil olarak göze hoş gelmediği için güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilebilir.
                                                                                          14. Kahve
kurukahve(2)
Çikolataya benzer bir yapıda olan kahvede üzerinde beyazlaşma meydana gelebilir.Bu yüzden kahveyide kuru ve serin yerde saklamamız gerekiyor.
                                                                                 15. Un ve Şeker
un-cesitleri-sag
Uzun süre buzdolabında saklanan şeker veya un yapısal bozukluklarla beraber besin değerinde kayıplara sebep olabileceğinden buzdolabında saklanması uygun değildir.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Buzdolabında Konmaması Saklanmaması Gereken Yiyecek Gıdalar"

Back To Top