Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

At Eti hakkında gerçekler,Zararlımıdır? Zararı varmıdır?

Günümüzde bazı gıda firmalarının at eti kullanıldığı iddası yayılmış durumdadır.Bu konuya kısaca el atmak istiyoruz.
Bilimsel olarak bakıldığı zaman at eti protein,yağ oranı olarak sıradan bir etten pekte farkı yok.At eti tat olarak biraz daha şeker oranı fazladır.Bu yüzden şekerli bir tat gelebilir.Birçok Avrupa ülkesinde at eti sıradan bir şekilde kulanılmaktadır.Ancak ülkemizde at eti yasaklanmış durumdadır.Bunun sebebi zararlı olmasından ziyade geleneksel olarak yenmediği görüşündeyim.Geçmiş yıllarımızda at savaş binicisi olarak kullanıldığından,yenmesi pekte doğru değildir.
 Sağlık açısından bakılırsa
normal etten pek farkı yoktur.Sucuk ve sosis yapımındada kullanılabilir.Normal inek eti tüketildiği gibi at etide tüketilebilir.
 Geleneksel olarak at eti ülkemizde kullanılmadığına ek olarak,ülkemizde dinimiz gereğide pek uygun görülmemiştir.Bazı hadislerden yola çıkılarak yapılan yorumlardan at eti uygun görülmemiştir.Bu yüzden ülkemizde yasak durumdadır.
 Sonuç olarak bazı haberlerde gayet zararlı olduğunu belirten at eti,şirket adına sağlık açısından sorun teşkil etmese de ülkemizde at eti yasak olması tercih etmememiz konusunda yeterli bir kriterdir.Ancak bilgimiz dahilinde yemiş olsak bile sağlık açısından ciddi bir sorun teşkil etmemektedir.
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "At Eti hakkında gerçekler,Zararlımıdır? Zararı varmıdır?"

Back To Top