
Başka bir alternatif ise zararlı mikropların gelişimini inhibe edebilen baharat, eklemektir.
Biber, Sarımsak, soğan, tarçın, yenibahar, kekik, kekik, kimyon, zerdeçal, baharatlı yiyecekler tam bir bakteri katilleridir.Özellikle Sıcak iklim bölgelerinde hızlı gıda bozulmaları neden olur. Çünkü ekvator kültürlerinde baharatlar oldukça önemlidir ve aynı zamanda gıdaya müthiş bir tat katar.
Fakat şöyle bir gerçek var herkes baharat sevmeyebilir.İşte bu yüzden Ruplal Choudhary, Southern Illinois University Rusya'daki bazı eğitimciler bunun için yeni bir yol bulmuş.Gıda mühendisi baharat zerdeçal biber gibi antimikrobiyal özellikleri taşıyan gıdaların, zerdeçal tadı vermeden aynı zamanda antimikrobiyal etkilerini ortaya çıkarmanın bir yolunu bulmuş.Henüz tam olarak deneyler yapılmadığı için günlük hayatta geçmesi biraz zaman alabilir fakat ilerde karşımıza çıkacağını düşünüyoruz.
Bu konuda gıda mühendisinin sözlerini sizlerle paylaşmak istioruz:
"Büyüdüğüm yerde, bizim evin bahçelerle çevrili olan birçok baharat vardı.. "Babam mağazadan olgunlaştırılmış, özellikle mağazadan gelen baharatları hiç sevmediği söylerdi. Biz şimdi taze gıdalar da antioksidan ve besin değeri daha yüksek olduğunu biliyoruz. Amacım gıda tazeliğini korumak için bu teknolojiyi kullanmak ve aynı zamanda antimikrobiyal yüzeyler oluşturmak için pratik yollar bulmak. "
Kaynak:www.gidabilinci.com
0 Komentar untuk "Baharat kullanmadan baharat özelliklerini gıdaya eklemek için yeni bir yol. Zerdeçalın antioksidan etkisi."