Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Baharat kullanmadan baharat özelliklerini gıdaya eklemek için yeni bir yol. Zerdeçalın antioksidan etkisi.

4 bin yıldır bilinen bir gerçek var ki oda gıdaların antimikrobiyal olması için baharat kullanımıdır.Aynı zamanda gıdaların bozulmaması için genelde reçel gibi bol şekerli,bol tuzlu,şeker tuz karışımı veya sentetik ve doğal kimyasallar kullanabilirsiniz veya aynı zamanda gıdaya dondurabilirsiniz fakat gıda dondurma esnasında azda olsa yapısı bozulur ve kullanmak için çözünmesini beklemek gerekmektedir.
 Başka bir alternatif ise zararlı mikropların gelişimini inhibe edebilen baharat, eklemektir.
Biber, Sarımsak, soğan, tarçın, yenibahar, kekik, kekik, kimyon, zerdeçal, baharatlı yiyecekler tam bir bakteri katilleridir.Özellikle Sıcak iklim bölgelerinde  hızlı gıda bozulmaları neden olur. Çünkü ekvator kültürlerinde baharatlar oldukça önemlidir ve aynı zamanda gıdaya müthiş bir tat katar.
 Fakat şöyle bir gerçek var herkes baharat sevmeyebilir.İşte bu yüzden Ruplal Choudhary, Southern Illinois University Rusya'daki bazı eğitimciler bunun için yeni bir yol bulmuş.Gıda mühendisi baharat zerdeçal biber gibi antimikrobiyal özellikleri taşıyan  gıdaların, zerdeçal tadı vermeden aynı zamanda antimikrobiyal etkilerini ortaya çıkarmanın bir yolunu bulmuş.Henüz tam olarak deneyler yapılmadığı için günlük hayatta geçmesi biraz zaman alabilir fakat ilerde karşımıza çıkacağını düşünüyoruz.
Bu konuda gıda mühendisinin sözlerini sizlerle paylaşmak istioruz:
"Büyüdüğüm yerde, bizim evin bahçelerle çevrili olan birçok baharat vardı.. "Babam mağazadan olgunlaştırılmış, özellikle mağazadan gelen baharatları hiç sevmediği söylerdi. Biz şimdi taze gıdalar da antioksidan ve besin değeri daha yüksek olduğunu biliyoruz. Amacım gıda tazeliğini korumak için bu teknolojiyi kullanmak ve aynı zamanda  antimikrobiyal yüzeyler oluşturmak için pratik yollar bulmak. "
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Baharat kullanmadan baharat özelliklerini gıdaya eklemek için yeni bir yol. Zerdeçalın antioksidan etkisi."

Back To Top