Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Gıdada'Koruyucu madde içermez'ibaresi hakkında gerçekler.

    Değerli okurlarımız bugün size gıda firmaların oyunu olan gıdalarda ''Hiçbir koruyucu katkı maddesi içermez'' yazısını ele alacağız.
katkı maddesiBilinçli olmayan tüketicilerin düştüğü bir tuzak olarak algılayabiliriz. Gıda paketlerin üzerinde bulunan ve dikkatimizi çeken genelde etrafı yeşil yada yeşil yazıyla yazılmış ''Hiçbir koruyucu madde içermez'' yazılar dikkatimizi çeker ve bizi onu almaya itmemizi sağlar. Yeşil renk bize;
Güven, doğa ile iç içe olduğunu, dalından kopup soframıza geldiğini gösterir. Bunların hepsi firmaların birer aldatmasıdır. Dikkat çekici bazı yönleri ise bu ürünlerin bazı firmalar tarafından özellikle daha sade gıda ürünlerin yanına bu tip ürünler yerleştirilir ve böylece bizim dikkat çekmemizi sağlarlar. En önemlisi gıdada hiçbir katkı madde olmadığını düşünür ve o gıdayı alırız.
 Peki gıdalarda koruyu madde nedir ? Hiçbir koruyucu madde içermez denilince, gıdada hiçbir katkı maddesi olmadığını mı düşünüyorsunuz o zaman katkı maddeleri kısaca nelermiş bir göz atalım.
Kısaca katkı maddeleri;
  1. Renk maddeleri
  2. Aroma maddeleri
  3. Koruyucu maddeler
  4. Gıdanın yapı ve görünüşünü etkileyen maddeler
  5. Biyolojik değeri arttırıcı maddeler
knorrrrGörüldüğü gibi ''Hiçbir koruyucu madde içermez'' yazısı bunlardan sadece biri ve bir kısmı insan sağlığına en çok zarar veren katkı maddeleri dışında kalmaktadır. Ve birçok gıdada raf ömrünün uzatılması için halen gereksiz olarak kullanılmaktadır. Sürekli sirkülasyon olan bazı gıdalarda gereksiz bu koruyucu maddeleri çıkarılmıştır. Bizim sağlığımızı çok büyük tehdit eden katkı maddeleri halen kullanılmaktadır. Yararlı ve bilinçli birey olmamız için paylaşımlarda bulunarak toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz.
Kaynak:http://gidabilinci.com/gidarlarda-koruyucu-madde-icermez-nedir-gercekmidir

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Gıdada'Koruyucu madde içermez'ibaresi hakkında gerçekler."

Back To Top