Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Gereksiz Enerji Harcayan Çay,Su,Kahve,Çikolata Makineleri,Otomatlar.

Çoğumuz herhangi bir zamanda soda,çikolata,çay,su gibi içecekleri isteyebilirler.Biz bu istekleri neden gidip bir marketten almak yerine otomattan alıyoruz? Evet kolayımıza geliyor olabilir fakat bu otomatların ne kadar gereksiz bir enerji harcadığını hiç düşündünüz mü?


 Peki bu makine tarafından biraz değişir olanların kutuları tutmak için gereken tam ne kadar enerji harcar: Bu her yerde olabilir ve 12.347 lira Soğutması için suyun dolanımına harcadığı enerji 2500 5690 kWh ve yılda ne kadar  karbon emisyonu etkisini siz düşünün.

Bir otomat diğer bazı işyeri aletleri ile  karşılaştırıldığında ne kadar enerji harcıyorsa bu enerji, denetim soda makineleri, fotokopi makineleri, su soğutucuları, kahve makineleri ve düzenli eski buzdolapları çok daha fazla güç harcamaktadır.Neden bir buzdolabı değil? Bu otomat dışı cam daha çok enerji kaybı demektir.Aynı zamanda florosanlarla aydınlatılarak gereksiz enerji kaybı olmaktadır.Peki bu konuda neler yapabiliriz.

Energy Star makineler: Onlar olmayan bazı modellere göre yaklaşık yüzde 40 daha az enerji kullanır ve geceleri ve hafta sonları ışıkları kapatmak gibi yazılımsal olarak güzel özellikleri vardır.
Doluluk sensörleri: Bu kolay kurulumlu araçlar herhangi bir hareket halinde ışıklarını yakar ve 15 dakika açık bırakır.Potansiyel olmadığı takdirde ise ışıklarını kapatır ve enerji tasarufu yapmış olur.
Delamping(Işıksız): Süslü bir makineye gerek yok diyorsanız bu makine sadece içi ışıklı haldedir ve açıldığında ışıklar yanmaktadır.Tıpkı buzdolabı gibi.Bu küçük bir özellik gibi görünsede %35 enerji tasarufu sağlamaktadır.
 Basit gibi görünsede bunlara dikkat etmeliyiz. Sizler tüm gıdalar hakkında bilinçlenerek dünyamızdaki karbon emilimini azaltmalı gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmalıyız.
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Gereksiz Enerji Harcayan Çay,Su,Kahve,Çikolata Makineleri,Otomatlar."

Back To Top