Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Dondurulmuş,soğuk,buzlu gıda ve yiyeceklerin artık eksi zararlı ve yararlı yönleri.

 DONDURULMUŞ GIDA

 Dondurma işlemi, gıda maddelerinin yapısında bulunan ısı enerjisinin bir soğutucuya aktarılarak uzaklaştırılmasıyla, suyun faz değiştirerek sıvı halden buz haline gelmesi olarak tanımlanmaktadır.

Dondurulmuş gıdada asıl amaç gıdayı uzun süre saklamak veya kısa sürede yenilebilir hale getirmektir.
Bazı dondurulmuş gıdalara kısaca örnek verecek olursak.
Sebzeler:Bamya,soğan,bezelye,biber patates,
Meyveler:ELma,kiraz,vişne,üzüm,kavun


Ülkemizde dondurulmuş meyve sebzeler doğal olarak kullanılmaktadır.Meyvelerde su oranı çok olduğundan dolayı depolanmaları fazla uzun sürmez.Mikroorganizmalar su ortamında daha çok ve hızlı üredikleri için meyveler normal şartlarda pek saklanmaz ve donudurulmaları daha doğru olur.



DONDURULMUŞ GIDA KULLANMANIN YARARLARI VE ARTILARI:

1:Bu saklama tipininde asıl amacı olduğu gibi dondurulmuş gıda dondurularak saklandığı için normal gıdaya göre koruyucu katkı maddesi pek içermez.
2.Normal saklama koşullarına göre daha uzun süre saklanabilir.
3.Oldukça pratiktir.Paket açıldığı anda itibaren direk kullanıma uygundur.Zaman tasarrufu sağlar.
4.İstediğimiz ürünü istediğimiz mevsim ve zamanda tüketme imkanına sahibiz.

DONDURULMUŞ GIDA ALIRKEN NELERİ DİKKAT ETMELİYİZ EKSİ VE OLUMSUZ YÖNLERİ
1.Markette alışveriş yaparken dondurulmuş gıdayı en son almalıyız.Özellikle sıcak havalarda çözünme süresi kısa olur bu yüzden mikrorganizmalar çok daha hızlı şekilde çoğalırlar.
2.Aldığınız ürünün üst kısmı buzlu veya karlı olmaması gerekir.
3.Mümkünse bu gıdaları taşırken buz torbası olması daha iyi olur.
4.Arabayla taşıyacaksak klimanın yanında koymak gerekir.
5.Buzu çözünen bir gıdayı kullanırken bitirmeliyiz.Tekrar tekrar dondurmak doğru değildir.




Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Dondurulmuş,soğuk,buzlu gıda ve yiyeceklerin artık eksi zararlı ve yararlı yönleri."

Back To Top