Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Etsiz Çiğ köfte zararlımıdır? İçindekiler. Katkı maddeleri. Etsiz çiğ köfte sağlıklımıdır?

Etsiz çiğ köfte ne kadar sağlıklı,zararlımıdır,katkı maddeleri bulunuyormu kısaca değinelim.
Öncelikle içindeki maddelere kısaca değinecek olursak...


Bulgur,soğan,sarımsak,domates ve biber salçası,sıvı yağ,tuz,pul biber,kara biber,isot maydonoz gibi doğal ürünler kullanılmaktadır.
 Bu şekilde bakıldığı zaman herhangi bir zararı olmasada,içine katılan bazı bilinmeyen katkı maddeleri bu gıdayı zararlı hale getirmektedir.
 Etsiz çiğköftenin,etli çiğköfteye nazaran bozulma süresi daha geçtir.Çünkü kullanılan biber,isot gibi maddeler bozulmasını gecikmektedir.
Ancak bazı çiğköftelerde et tadını öne çıkarmak için bulyon kullanılmaktadır.Bulyon ise bakterilerin üreyeceği bir ortam sağladığı için bilinmeyen birçok bakteri üremesine olanak sağlamaktadır.Bu konuda yapabilecek pek birşeyimiz olmasa da güvenilir markalardan alışveriş yapmak gereklidir.
 Asıl zararlı yapan şey ise Çin tuzu olarak adlandırılan monosodyum glotomattır.Bu katkı maddesi herhangibir tadı olmamasına rağmen gıdayı yenildiği zaman dilde güzel tat alır bir hale getiren çok tehlikeli bir katkı maddesidir.Ülkemizde kullanımı yasak fakat merdiven altı işletmeler bunu gizlice kullanmaktadır.labaratuvar ortamında ortaya çıkarılabilecek bu katkı maddesinin farkına varmak zordur.Bu yüzden yine güvenilir markalardan alışveriş yaparak elimizden geldiğince en sağlıklı şekilde etsiz çiğköfte tüketmek için elimizden geleni yapmalı en önemlisi ise tarifini alarak evde kendimiz yaparak en güvenli şekilde bu gıdayı tüketebiliriz.
Kaynak: www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
1 Komentar untuk "Etsiz Çiğ köfte zararlımıdır? İçindekiler. Katkı maddeleri. Etsiz çiğ köfte sağlıklımıdır?"

Evde yapmak daha doğal en güzeli kendi yaptığınız çiğ köftedir.Tavsiye ederim

Back To Top