Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Süt tozu nedir? Zararlımıdır? Yararlımıdır? Süt tozu ile Normal süt Arasındaki Fark? Çocuklar İçin Süt TOZU.

Öncelikle süt tozu üretimi tamamen süt üzerinden olmaktadır.Düzgün bir süt tozu üretim işletmesinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.Ancak bazı üreticiler farklı katkı maddeleri ve melaminli süt tozu üreterek sağlığa olumsuz yönde etki etmektedir.Süt tozunda melamin kullanılmasının sebebi protein değeri az olan sütün protein değerini yüksek tutmaktır.Melamin, organik bileşik, plastik madde üretiminde endüstriyel kimyasal maddedir ve birçok böbrek rahatsızlıklarına sebep olmaktadır.Hatta ileri safada böbrek yetmezliğine sebep olmaktadır.Çocukların bolca tükettiği süt tozu bağışıklık sistemlerinin düşük olmasından dolayı melamin daha olumsuz bir etki etmektedir.
 Bu yüzden güvenilir firmalardan alışveriş yapmalı kaynakları bilinmeyen firmalardan süt tozu almamalıyız.Süt tozu doğru üretiminde hiçbir zararı yoktur fakat hileli üretimlerde zararlı etkileri olmaktadır.
 Süt tozu ile normal süt arasında çok fark varmıdır?

 Genel olarak bakıldığında bu durum yine üretim şartlarına göre değişiklik göstermektedir.Süt tozu üretiminde sütteki suyun buharlaşması için yüksek sıcaklıklar gerekir bu esnada süt içinde vitamin protein,kalsiyum kayıpları gözlenmektedir.Doğru bir üretimde kaynama noktası düşürülerek daha düşük sıcaklıkta sütün buharlaşmasıyla bu kayıplar önlenmektedir.Sadece %30 civarı vitamin kayıpları gözlenir ve bu kayıp pekte önemli değildir.Çünkü sütte önemli olan vitamin değil proteindir.Vitamini meyve ve sebzelerden zaten fazlasıyla ulaşabilmekteyiz.
Çocuklar için süt tozu yine doğru bir üretimde sıkıntı yoktur.Melamin olmadığı sürece bolca tüketmekte bir sorun yoktur.Tabi ki küçük yaşlarda anne sütü içirilmesi gerekir ve hiçbir şekilde anne sütünün yerini tutmaz fakat anne sütü içmeyen çocuklarda mecburen süt tozu tüketmeleri gerekir.Aynı zamanda normal inek sütünden az da olsa vitamin kaybı olduğu için inek sütününde yerini tutmaz fakat bulunmadığı durumlarda süt tozuda kullanılabilir.Sonuç olarak anne sütü veya inek sütü varken toz kullanmak doğru değildir.Olmadığı zamanda kullanılmalıdır ve bu kullanım esnasında bilinen,güvenilir markalardan alışveriş yapmak doğru olacaktır.
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Süt tozu nedir? Zararlımıdır? Yararlımıdır? Süt tozu ile Normal süt Arasındaki Fark? Çocuklar İçin Süt TOZU."

Back To Top