Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Öksürük,balgam,boğaz ağrısına doğal.organik çözümler. Öksürüğü geçirme yolları,çaresi

Genellikle soğuk havalarda ortaya çıkan şikayetler arasında bulunan öksürük,soğuk algınlığı balgam sorunun en doğal ve organik,evde yapılabilecek çözümleri sizler için derledik...



Boğaz kısmında balgam birikmesi veya dışarı atılma zorluğu için.Balgam sorunu için elma tam bir ilaçtır.Eksi veya tatlı elmanın kabukları soyulduktan sonra 15 dakka kaynatarak içilmesi durumunda balgam üzerinde büyük etkileri olacaktır.Daha etkili hale getirmek için zencefil,tarçın,limon eklenerek etkisi arttırılabilir.



Ard arda gelen kısa öksürükler içinse Karabiber Çayı etkili olmaktadır.1 tatlı kaşık karabiber ve 2 kaşık bal atılarak 15 20 dakka kaynatılarak sevmiyorsak karabiberleri süzüp içmek kesikli öksürük için birebirdir.

Öksürük için diğer alternatifler:Bal-Kekik karışımıda boğazları yumuşatır ve balgam atma etkisi vardır.Bu karışım sayesinde öksürük sorunuda ortadan kalkar.Kekik çayı demlendikten sonra üzerine bal atarak içmek faydalı olacaktır.


Fazla zamanım yok acil bir çözüm arıyorsanız:İşe veya okula geç kalma gibi durumlarda acil durum söz konusuyla limonu bölün üzerine karabiber ve tuz atıldığı takdirde öksürüğün geçmesinde etkili olacak hızlı bir çözüm yoludur.

Ballı Süt:Bilindiği gibi bal boğaz öksürük gıcık gibi sorunlarda çok etkilidir.Özellikle çocuklar için bal-süt karışımı bir ilaç değerindedir.Öksürük hallerinde veya normal zamanda tüketilmesi gayet iyidir.Boğazların rahatlamasını yumuşamasını sağlamaktadır.

Portakal mandalina veya limon suyu ile badem karışımı:Elinizde,evinizde bulunan malzemelere ve tercih zevkinize göre limon mandaline veya portakal suyu üzerine öğütülmüş badem parçaları ile içilmesi durumunda öksürüğe iyi gelmektedir.
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Öksürük,balgam,boğaz ağrısına doğal.organik çözümler. Öksürüğü geçirme yolları,çaresi"

Back To Top