Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Acı Biber Yemenin Zararlı ve Faydalı Yönleri. Kilo vermeye etkisi.

Acı biber günümüzde birçok yemekte katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.Vücuda birçok faydası vardır.En büyük faydalarından biri olarak vücuttaki deri hücrelerini uyararak kan dolaşımı artar ve rahatsız edici herhangi bir organizma ortamdan kan yoluyla uzaklaştırılmış olur.

ACI MİDE RAHATSIZLIĞINA SEBEP OLUR MU ?

Bazı insanlarda görülen acı sonrası mide rahatsızlıkları olabilir.Aslında mide rahatsızlığından ziyade bir sindirim bozukluğudur.Acı sindirim sistemini hızlandırdığından dolayı mide rahatsızlığı olarak hissedilmektedir.Ancak reflü hastaları baharat ve acıya karşı hassas oldukları için acı biber mide rahatsızlığına sebep olabilir.

 ACI BİBER İNSANI DAHA SİNİRLİ HALE GETİREBİLİR.


Aynı zamanda acı yiyenler arasında yapılan bir araştırmada acı yiyen insanların daha sinirli oldukları gözlenmiştir.

ACI YEDİĞİMİZ ZAMAN NEDEN BURNUMUZ AKAR?

Acı biberin içindeki mukokinetik bir madde olan kapsaisin maddesi hücreleri uyararak burun akmasına sebep olmaktadır.Aynı zamanda bu kapsaisin maddesi biber gazlarındada kullanılmaktadır.

ACI BİBERİN KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Acı biber içindeki kapsaisin maddesi yapılan araştırmalara göre kanser hücreleri üzerinde büyük etkilere sahiptir.Kapsaisin maddesi hücre içinde ısı ve enerji üreten mitekondriye girerek kanser hücrelerini yok ettiği gözlenmiştir.Kanser hücrelerinin tam merkezlerine saldırarak o hücreleri yok etmede büyük göreve sahiptir.Aynı zamanda bu işlemi yaparken diğer sağlıklı hücrelere hiçbir zarar vermemektedir.
 Migren geçirici kan dolaşımını hızlandırıcı,balgam sökücü gibi ayrıyetten birçok olumlu etkisi vardır.Zayıflamak isteyen kişiler acı tüketmeleri uygundur.Çünkü metabolizmayı hızlandırarak kan dolaşımı hızlandırır ve yağ yakımını daha hızlı bir hale getirir.
 Özet olarak her gün olmasada belli aralıklarla acı tüketmenin hiçbir zararı yoktur.Ülser gibi mide hastalıkları olmayan kişiler rahatlıkla acıyı bolca tüketmelerinde büyük bir fayda vardır.
Kaynak:http://gidabilinci.com/aci-biber-yemenin-faydali-ve-zararli-yonleri-sagliga-etkisi

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Acı Biber Yemenin Zararlı ve Faydalı Yönleri. Kilo vermeye etkisi."

Back To Top