Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Eti Süt Burger zararlımıdır? Süt burger İçeriği? Eti süt burger Hakkında Herşey...

Öncelikle Eti markasına ait süt burger hakkında kısaca bilgi verelim.
Çocuklarımızın günlük hayatta bolca tükettiğini,aynı zamanda reklam olarak da güvenli şekilde tanıtılan bir gıda olarak piyasaya sürülen süt burger denildiği gibi pekte zararlı yanı yoktur.
 Kek kısmı %63, süt tozu %11 bal %1  ve katkı maddeleri olarak gıda içeriği belirlenmiştir.Kek kısmı Gluten içerdiği için hiçte hoş karşılanmamaktadır.Glutenin zararlarını sitemizden öğrenebilirsiniz.
 Diğer kısma bakıldığı zaman süt değilde süt tozu kullanılması gıda açısında iyi değildir.
Süt tozu yapımı için sütün yüksek sıcaklıklarda buharlaşması gerekir.Bu esnada sütün faydalı yanları ortadan kalktığı ıspatlanmasada bir varsayım halinde mevcuttur ve bizde bu şekilde düşünmekteyiz.Hatta bazı Gıda Mühendisleri bu sütü ölü süt olarak tabir etmektedir.   Bal oranına bakıldığı zaman %1 yok sayılacak bir değer aynı zamanda içinde sadece bal olduğu reklam edilerek faydalı olduğu bilinçaltına sokulmaktadır.%1 bal oranı çok az bir günlük ihtiyacı karşılamaktadır.Çocuklarımıza bal yedirmek yerine bu gıdadan tüketerek bal yemiş gibi bir izlenime kapılmak kesinlikle doğru değildir.Bu oran yetişme çağındaki çocuk için yeterli oran değildir.
 Sonuç olarak bir çok gıdaya oranla daha masum olan süt burger protein ve kalsiyum olarak bir çocuk için kesinlikle yeterli değildir.Aynı zamanda doğallıktan ziyade yapay bir ürün olduğu için zaten ev yapımı bir gıdaya yarar açısından yaklaşma durumu yoktur.Kısaca evde çocuğunu sütlü bal içerek süt burgerden kat kat fazla yarar sağlanmış olur.Vazgeçememe durumu varsa fazla abartılmadığı sürece tüketilmesinde sakınca yoktur.
Kaynak: http://gidabilinci.com/eti-sut-burger-zararlimidir-sut-burger-icerigi-eti-sut-burger-hakkinda-hersey

Share :

Facebook Twitter Google+
1 Komentar untuk "Eti Süt Burger zararlımıdır? Süt burger İçeriği? Eti süt burger Hakkında Herşey..."

teşekkürler güzel bir yazı olmuş

Back To Top