Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Çin'de plastik tuz alarmı. Çin'de bulunan tuzlarda plastik içerikli bileşenler ortaya çıktı.

Çin de bulunan tuzlar üzerinde yapılan araştırmada birçok zararlı bileşik olduğu ortaya çıkmıştır.Mikro-boyutlu ortak bir su şişesi plastik polietilen tereftalat parçacıkları, hem de polietilen, selofan, ve diğer bir plastik çeşiti               Çin tuzlarının okyanustan elde edilen kısımlarında elde edilen tuzlarda plastik içeriği bulunduğu gözlenmiştir.

Peki bu plastikler nerden geliyor?


Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre denize atılan plastik çöpler okyanusa karışarak ve uzun yıllar sonra çözülmesi sonucu suya karıştığı belirlendi.Doğal olarak tuz eldesi işleminde suda bulunan plastik içerikleride tuza karışmış durumdadır.Çin'de bu durumun gözlenmesi ülkemizi ve diğer ülkeleride etkilemektedir.Yapılan ihracat sonucu bir şekilde o tuzlar ülkemize,raflarımıza gelmektedir.Bu tuz sebebiylede bizde plastik bileşenlerinin içerdiği tuzları tüketmiş durumunda oluruz.Bu konuda yapacak pek birşey olmasada güvenilir markalardan alışveriş yapmak doğru olacaktır.Aynı zamanda denizlerimizi daha temiz tutarak bu soruna çözüm olabilir.Çin'de olduysa ülkemizdede olması muhtemeldir.
Kaynak:www.gidabilinci.com

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Çin'de plastik tuz alarmı. Çin'de bulunan tuzlarda plastik içerikli bileşenler ortaya çıktı."

Back To Top