Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Farenjit Düşmanı; "ADAÇAYI"

Farenjit Düşmanı; "ADAÇAYI".Çocukluğumdan beri boğaz ağrısı, son 10 yıldır da farenjit ile cebelleşiyorum. Ve son zamanlarda yakınımda, boğaz ağrısı şikayeti ile doktora gidip farenjit teşhisi konulan çok insan duyuyorum. Doktorlar baş tacımız fakat öncelikle herkes kendi koruyucu hekimliğini üstlenmeli. Bu, koruyucu hekimliğin yolu da sağlıklı ve doğru beslenmeden geçiyor.
Farenjite ve benim özellikle kış aylarında uyguladığım yönteme gelecek olursak, şiddetle "adaçayı" tüketimini alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum.


Nereli bu Adaçayı?
Ballıba843d5816477e4e292356ac539aceb81ebagiller familyasının Salvia cinsini oluşturan adaçayı, Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Haziran, temmuz aylarında menekşeye benzer çiçek açan adaçayı; yaprakları kurutularak saklanan bir bitkidir.

Peki Neden Adaçayı?
Genellikle kış aylarında meydana gelen grip
ve nezle oranının artması farenjiti de tetiklemektedir. Boğazda meydana gelen iltihaplanma (farenjit) öksürüğe, boğaz ağrısı ve kuruluğuna neden olmaktadır. Adaçayı bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırarak boğazı yumuşatmaktadır. Özellikle gece yatmadan önce içildiğinde rahat uyumayı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra toksin atıcı ve bronşit, astım belirtilerini hafifleticidir.


Bal ve Tarçın Eşliğinde...dadcbbe58c3749cb54e435de0d71134f
Adaçayı, genellikle tadı ve kokusu pek ilgi çekici olmadığı için tüketimi tercih edilmemektedir. Bu nedenle kokusunu biraz olsun bastırmak adına çubuk tarçın katılarak içilebilir. Tatlandırmak için ise baldan yararlanılabilir.


DİKKAT!
Bal, sıcaklkızık yükseldikçe kendi içindeki değerleri yitireceğinden; ılık adaçayına ilave edilmelidir. Ayrıca doktorlar farenjit rahatsızlığı olanlara besinleri ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak şekilde tüketmelerini önermektedir. Bu nedenle bal tam da aradığımız tatlandırıcı olacak ve adaçayını ılık tüketmek daha verimli olacaktır.

ALTERNATİF!
Gönül ister ki herkese adaçayını sevdirelim inanın ben de çok zor sevdim. İlla, ben kesinlikle içmem diyorsanız başka çözüm yolumuz da var. Adaçayını demledikten sonra ılımaya bırakıyor ve ılınan adaçayı ile gargara yapıyoruz.




Sonrasında ökrüsük ve boğaz ağrısından kurtulmuş bir şekilde yeni güne uyanıyoruz.

d72c2c0fae97b4fc4e034c180f836262

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Farenjit Düşmanı; "ADAÇAYI""

Back To Top