Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Domates Bu Kez Ağrı'da Yetişti Antalya'ya Satıldı

Domates bu kez Ağrı'da yetişti Antalya'ya satıldı.Türkiye’nin en soğuk kentlerinden Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde kaplıca suyu ile ısıtılan serada ayda yetiştirilen 80- 85 ton domatesin bir bölümü Antalya'ya satıldı.

domates

 

Geçen yıl, valiliğin de desteği ile Ağrılı işadamı Abdülbari Güzel tarafından kurulan 18 bin 600 metrekare kapalı alana sahip sera, Diyadin kaplıcalarında kullanılan 85 santigrat derece su ile ısıtılıyor. Sera teknikeri Ramazan Yaman, serada ayrıca arı beslediklerini söyledi. Arıların döllenmeden önce tozlaşma görevi yaptıklarına işaret eden Ramazan Yaman, serada organik olarak yetiştirilen domatesi Antalya, Ankara ve Ağrı'ya sattıklarını belirtti. Serada çoğu kadın 12 kişinin çalıştığını ve hijyene büyük önem verdiklerini belirten Ramazan Yaman, bitkilerin 18- 25 derecede muhafaza edildiğini anlattı. Ramazan Yaman, şunları söyledi:

 

"Geçen yıla kadar boşa akan termal su sayesinde serayı ısıtıyoruz. Ürettiğimiz domateslere bebek gibi ilgi gösteriyoruz. Yukarıda bulunan perdeler, ısıyı içeride muhafaza ediyor. İçerideki ısı ortalama ısının üzerine çıkmaya başlayınca perdeler açılıyor ve içeri hava almaya başlıyor. Normal dereceye düştüğü anda, perdeler otomatik kapanıyor. Toprak yerine ortalama ömrü 2 yıl olan Hindistan cevizi ağacı kabuğu ve diğer ağaç kabukları oluşumunu kullanıyoruz. 'Kokobit' adı verilen bahçe toprağında organik olarak ayda 80- 85 ton kadar domates üretiyoruz. Organik domatesleri, Antalya, Ankara ve Ağrı'da pazarlıyoruz."

Haberimizin Videosu İçin:

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Domates Bu Kez Ağrı'da Yetişti Antalya'ya Satıldı"

Back To Top