Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Blog Arşivi

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Damacana Sularında Büyük Tehlike Sağlık Etkisi

Damacana sularında büyük tehlike uyarısında bulunan doktor Çiğdem Özbey sözlerine meme kanseri,kısırlık ve birçok sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını dile getirdi.
Ülkemizde yaklaşık olarak 80 milyon ton su üretildiği ifade etti.Bu suların %85 lik kısmı plastik damacanalarda depolanmaktadır.Kullanılan bu damacanaların bir ömrü vardır.Damacana plastiği yaklaşık olarak 2 yıl gibi bir kullanım süresi vardır.Fakat ülkemizdeki damacanalar yıllarca kullanılmakta herhangi bir değişim söz konusu olmadan uzun süre kullanılmaktadır.Plastikte bulunan bisfenol a malzemesi sağlık açısında çok tehlikelidir.Uzun süre kullanılan damacanalar artık aşınma durumuna gelmektedir.Bu esnada plastik damacana içerisindeki bileşenler suya karışmaktadır.Bu yüzden de kansere davetiye açmaktadır.
dam2
En Önemli Durum Arabalardaki Pet Şişeler
Arabalarda bulunan pet şişelerden kesinlikle su içilmemelidir. Bisfenol A malzemesi sıcaklıkla beraber daha hızlı bir şekilde açığa çıkmaktadır ve kansere etkisi vardır.Bu yüzden araç içerisindeki plastik şişe petler atılmalı kullanılmamalıdır.Yolculuk esnasında alınan şişeler güneş görmeyen kısma konulmalıdır.Ayrıca güneş ışığı gören kısımda bakteriler daha hızlı üremektedir.Basit bir konu gibi gözükse de bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir.
Ek Olarak hangi plastik türleri zararlıdır yazımıda buradan ulaşabilirsiniz.
Ek olarak pet şişede turşu yapmanın zaraları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Damacana ve pet şişeler hakkındaki videomuzdan da bilgi edinebilirsiniz.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Damacana Sularında Büyük Tehlike Sağlık Etkisi"

Back To Top