Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tritordeum Ekmeği Nedir? Faydaları ve Farkları Nelerdir?

image
Merhabalar..Bu yazıda sizlere belki de çoğunuzun ismini bile duymadığı yeni nesil tahıl olan ‘Tritordeum’ dan,bu yeni tahıl ürününün faydalarından ve ekmeğinden söz edeceğim.
Tritordeum Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?
image
1977’den beri 30 yılı aşkın süredir İspanyol bilim adamları tarafından üzerinde çalışılan Tritordeum, makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpadan (Hordeum Chilense) geleneksel melezleme tekniğiyle üretilmekte olup Tritordeum tohumunun kalitesi makarnalık buğdaydan, adaptasyon yeteneği ise bitki ıslahında gen kaynağı olarak kabul edilen yabani arpadan geliyor. Tritordeum, hem doğal hem de organik tarım olarak 2013 yılından bu yana İspanya, İtalya, Portekiz, Fransa ve Türkiye‘de üretiliyor.
Ayrıca Tritordeum tahılı, sulama yapılmaksızın doğal yağışla yetiştirilmekte; kuraklık, soğuk hava ve kötü toprak koşullarına dayanıklılık gibi üstün agronomik özelliklerinin yanısıra içeriğinde bulunan lutein, sindirilebilir gluten, cystine ve lifli yapısına sahiptir.
Peki ya bu yeni tahıl ürünün Sağlıklı Beslenmedeki Yeri ve Önemi nedir?
Dünya tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir tahıl olan Tritordeum, doğal içeriğinde bulunan karbonhidratlar sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve fruktanlar sayesinde de bağırsak florasının iyi durumda tutulmasına katkı sağlıyor.
HEM GLUTEN HASSASİYETİ OLANLAR DA YİYEBİLECEK
GDO olmayan, insanların tüketimine uygun, doğal bir tahıl olan Tritordeum, aynı zamanda ekmeklik buğdaya oranla yüzde 60 daha az sindirilemeyen gluten içerdiği için gluten hassasiyeti olanlar kişiler için ideal..
BUĞDAYLA KIYASLAYACAK OLURSAK
Tritordeum ununda buğdaya kıyasla daha fazla yağ asidi/oleik asit bulunuyor. Bu da kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskine karşı koruma sağlıyor.
Yine içerisinde bulunan ve buğdaya kıyasla 3 kat daha fazla olan cystine isimli amino asitin zararlı toksinlerden vücudu arındırdığı; alkol, uyuşturucu ve sigaranın zararlarından beyin, karaciğer ve akciğeri koruduğu biliniyor.Aynı zamanda bu cystine isimli aminoasitin katarakt, kolon kanseri ve akciğer kanserine karşı koruyucu özellikte olduğu da bilinmektedir.
Ayrıca bunların yanında Tritordeum,, altın sarısı rengini de aldığı ve göz sağlığında önemli bir rol oynayan, UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan, antioksidan özelliğiyle göz yaşlanmasını geciktiren Lutein bakımından da çok zengindir.
Biraz da TRİTORDEUM EKMEĞİ’ nden bahsedelim..
image
Tritordeum unundan yapılan doğal tahıl Tritordeum Ekmeği ekmeklik buğdaydan üretilen ekmeklere göre yüzde 7-8 daha fazla protein içermekte ve oleik asit ile lutein oranlarının yüksekliği ile sindirimi kolaydır.
Altın renkli gevrek kabuğu ve kendine özgü yumuşak aromasına sahiptir.
Tritordeum’un ekmek yapımının yanı sıra pek çok kullanım alanı da mevcut. Temel mineraller açısından zengin ve iyi bakteriyel floranın korunmasına yardımcı olan Tritordeum; tatlı lezzeti, hoş aroması ve kendine özgü çekici altın sarısı rengi ile fırın ürünleri, hamur işleri, makarna, pizza, paneli ürünler ve sıkma ürünlerin yapımında kullanılıyor.http://gidabilinci.com/tritordeum-ekmegi-nedir-faydalari-ve-farklari-nelerdir

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Tritordeum Ekmeği Nedir? Faydaları ve Farkları Nelerdir?"

Back To Top