Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Cilt Lekeleri İçin Aloe Vera Etkileri Faydaları

Cilt Lekeleri İçin Aloe Vera Etkileri Nelerdir?

Merhaba sevgili okurlarımız.Cilt lekeleri özellikle yüz kısmında bizleri rahatsız eden bir görüntüye sebep olmaktadır.İleri seviyeler de özellikle güneş ışığına uzun süre maruz kalmak bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir.Bu yüzden bu cilt lekelerini kaynağından yok etmeli, tedavisini halletmemiz gerekir.Dikkat etmek gereken en önemli konu güneş ışığıdır.Uzun süre güneş kremi kullanmadan bu ışığa maruz kalmak cildinize ciddi zararlar verebilir.Bu lekeleri önlemek için bir çok farklı yol vardır.Bu konuda en doğal yollardan biri olan aloe veranın etkilerini sizler için yazdık.Şimdi kısaca loe vera hakkında bilgi verelim.



Aloe vera aslında bir bitkidir.Aloe vera bitkisi 60-70 cm kadar uzayabilmektedir. Bazı türlerinin çiçek açtığı bilinirken bazılarının yalnızca yeşil kaldığı görülmektedir. Sağlık alanında kullanılan bitki pek çok hastalığın tedavisi için ümit vaat etmektedir. Bilhassa cilt sorunları aloe vera bitkisinin mucizevi etkisiyle kısa sürede çözüm getirecektir.Bu yeşil bitkinin bazı işlemler sonrasında yağının çıkarılması ve krem haline gelmesiyle aloe vera kremleri adını alır ve cildinize kullanılacak bir kıvama gelir.



 Aloe Veranın Cilt Lekeleri İçin Etkileri Nelerdir?

1: Güneşin Zararlı Işınlarına Karşı Korur

Aloe vera güneşın zararlı gama ışınlarına karşı korumaktadır.İçerisinde bulunan C vitamini ve diğer besin maddeleri sayesinde güneşin zararlı ışınları odsorbe etmektedir.Bu sayede cildinize zarar vermez.Cilt lekelerinin en büyük etkenlerinden biri güneş ışınlarıdır.Özellikle güneş altında fazla durmamaya özen gösterin.Çünkü güneş ışınlarındaki ışınlar radyo aktif maddelerdir.Bu maddelerin uzun süre cilde temas etmesi bir sürü sonra lekelere sebep olur.Bu durumun uzun süre devam etmesi ise cilt kanserlerine kadar ilerleyebilir.Bu yüzden aloe vera gibi doğal bir bitkiye kullanarak güneşin zararlı ışınları ve cilt lekelerini önleyebileceksiniz.

2: Sivilce Oluşumunu Engeller

Sivilceler de ilerleyen zamanlarda cilt lekelerine sebep olur ve cilt lekelerinin oluşmasına etki eder.Bu yüzden cilt lekelerinden kurtulmak istiyorsanız sivilcelerden de uzak durmalısınız.Aloe vera'nın faydalı etkileri ile hem cilt lekeleri hem de sivilcelerden uzak durarak cildinizi koruyabilirsiniz.

3: Cildi Besler

Cilt lekelerinin en önemli sebeplerinden biri de cildin besin maddelerince yoksun kalmasıdır.Yeterince beslenemeyen cilt kendini onarmak ve yenilemek için besin maddelerince yoksun kalır.Bu yüzden cilt lekelerinin oluşumu daha hızlı bir hal almaktadır.Aloe vera bu konuda da sizlere yardımcı olacaktır.Cildin ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin bir kısmını aloe vera ile karşılayabilirsiniz.Bu sayede hem cilt lekeleri oluşmadan önce cilt sağlıklı beslenir hem de cilt lekeniz var ise cildin kendini yenilemesi ve tazelenmesini hızlandırmış olacaksınız.

4: Cildi Nemlendirir

Cilt lekelerinde cildin aşırı kuru olması olumsuz bir özelliktir.Çünkü kuru bir cilt deri döküntüsü,pullaşma ile birlikte cilt lekelerinin oluşumuna karşı daha savunmasızdır.Yeterince nem barındırmayan ciltte güneş ışınlarının etkisi daha hızlı görülür ve cilt lekelerinin oluşumu daha kısa bir zamanda gerçekleşir.Bu açıdan da aloe vera faydalı bir bitki haline gelmektedir.

Aloe vera'nın çok farklı kürleri bulunmaktadır.Yazımızda bir kaç adetinden bahsedeceğiz.Keyfinize göre hangisini isterseniz uygulayabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken noktaları belirtelim:

Aloe Vera Kür Tarifleri

1: Aloe Vera ve Limon

Doğal aloe verayı aktarlardan temin edebilirsiniz.Ortalama % 98 saflıktadır.Bu kullanım için yeterli bir değerdir.Yarım yemek kaşığı aloe vera ve yarım limonu rendeleyip karıştırın.Homojen hale gelince temiz cildinize uygulayın.Ortalama 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile temizce yıkayın.Bu kürde limon asidik yapıda olduğu için hassas ciltlerde kızarıklık ve ufak tahrişlere sebep olabilir.Hassas bir cildiniz varsa diğer kürleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

2: Aloe Vera ve Bal

Anti septik ve antibiyotik etkisi ile bal cilt için en faydalı gıdalar arasında yer alır.Aloe vera ile birleşince cilt lekeleri için neredeyse kusursuz bir karışım haline gelir.Bunun için 1 kaşık nal ve 1 kaşık aloe vera' yı karıştırın.Homojen bir hale gelince cildinize hafif masajlar şeklinde uygulayın.20 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizce yıkayın.Yüzünüzdeki derinin yenilendiğini hissedeceksiniz.Bu kürün en iyi özelliği tüm ciltler için uygun olmasıdır.Bilimsel olarak açıklanan bir zararı yoktur.Güvenle kullanabilirsiniz.

3: Aloe Vera ve Yoğurt

Yoğurt cilt için faydalı mikro organizmalar içermektedir.Özellikle laktik asit cildi temizleyen önemli besin maddeleri arasındadır.Aloe vera ile iyi bir etkileşim haline gelir.1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık aloe verayı karıştırın ve temiz cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizce yıkayın.

Limon kürü hariç diğer kürleri haftada 4-5 kere uygulayabilirsiniz.Limon kürü ise haftada en fazla 2-3 kere uygulamanızı öneriyoruz.En iyi etkiyi sağlamak için özellikle gece uyumadan önce kürü uygulamanızı öneriyoruz.Kaşıntı,kızarıklık gibi durumlarda doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.Mutlu ve sağlıklı günler dileriz.




Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Cilt Lekeleri İçin Aloe Vera Etkileri Faydaları"

Back To Top