Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Badem Yağının Cilt Üzerinde Faydaları Nelerdir?

Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Badem yağı cilde olduğu kadar bütün vücudumuz için vitamin kaynağıdır. Badem yağı kuru yemiş gillerden  olup E vitamini açısından çok zengin, antioksidanlar ,yağlar, proteinler diğer aklımıza gelebilecek birçok besin kaynaklarına sahiptir. Badem yağını evde kolaylıkla bulundurabileceğiniz bu besin günlük tüketiminde cilde, saç köklerine, hastalıklara birçok şeye faydası dokunur. Badem yağının iki çeşidi vardır biri tatlı badem yağı diğeri ise acı badem yağı olmaktadır.Bunlardan popüler olan tatlı badem yağıdır cilt bakımında çok önemli bir rol oynamaktadır Şimdi faydalarına göz atalım:



Cilt İçin Badem Yağı Etkileri Nelerdir?

Badem yağı cilde iyi geldiğinden dolayı bütün masaj salonlarında,terapilerde kullanılmaktadır. Bu yağ bütün cilt tipleri ile de uyumludur.Ayrıca bu ürün bebek bakım malzemelerinin hemen hemen hepsinin içerisinde yer almaktadır.



1:Deriyi Sağlıklı Hale Getirir

Badem yağı A,B ve E vitaminleri açısından zengin olmasından dolayı  bu vitaminler cilde çok iyi gelmektedir.Hatta pek çok cilt bakım ürünlerinde de badem yağı kullanılmaktadır. Badem yağı derinin nemini yerinde tutar ciltdeki kuruluklar'ı  önler ve cildin daha canlı kalmasını sağlar.

Sonuçları:

*Derinin rengini geliştirir.

*Cilde dolgunluk katar.

*Daha derinden ve etkili nemlendirme sağlar.

*Tahriş olmuş cilde iyi gelir ve cildi yeniler.

*Kuru ve tahriş olmuş ciltleri düzenler.

*Cildi yumuşatır ve besler.

*Çatlamış dudaklara iyi gelir.



2: Göz Altı Halkalarını Yok Eder

Şikayetçi olduğunuz göz altı halkalarından kurtulmak için birebir çözüm.İçindeki E vitamini zenginliği ile badem yağı göz altı halkalarını yok eder. Basitçe evde yatmadan önce  göz altı halkanıza badem yağını sürün ve uyuyun.Güzel bir sonuç elde etmek istiyorsanız en az iki hafta düzenli bir şekilde yapmalısınız. Ayrıca sadece göz altı halkanıza fayda vermekle kalmayıp kırışıklıkları azaltacak yaşlanmayı geciktirecektir.



3:Yaşlanmayı Geciktirir

Badem yağı içerdiği antioksidanlarla deri hücrelerini yeniler ve cilde dolgunluk kazandırır.Yaşlanmayı tersine çevirir ve bu sayede genç, taze ve daha ışıltılı bir cilde sahip oluruz.



4:Kirli Ve Ölü Deriden Arınır

Kir,toz ,terlemek v.b etkenler cildimizin ölmesine neden olur ve ortaya ölü deriler kalır.Bu hüclereden kurtulamak ve canlı bir cilde sahip olmak içim 4 – 5 bademi ezin ve  bir çay kaşığı süt ile karıştırın, ardından az  limon suyu ilave edin ve sonra  fasulye unu ile karıştırarak bir krem elde edeceksiniz  Bu kremi yüzünüze yarım saat boyunca masaj yaparak  uygulayın ve sonrasında bol su ile yüzünüzü durulayın. Bu kreme alternatif olarak bir yemek kaşığı badem yağı ve bir yemek kaşığı şeker de karıştırarak da yüzünüze  uygulayabilirsiniz.Ölü deriden ve siyah noktalardan arınmak için kremi masaj yaparak dairesel şekilde sürünüz.



5:Sedef ve Egzamaya İyi Gelir

Badem yağı derideki yanmaya ve kızarıklığa engel olan proteinler içermektedir. 2 yemek kaşığı badem yağına 5 damla alman papatya yağı ekleyin ve karıştırın , ardından 5 damla lavanta yağı ve 3 damla E vitamini yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Uluşan bu karışımı yaralı olan bölgeye uygulayın ve sonucu bekleyin. Bu karışımı günde iki defa uygulayın hastalıkların  belirtilerinin azaldığını fakına varıcaksınız çatlaklar yok olmaya başlayacak ve böylece hastalıklardan kurtulmuş olacaksınız.



6:Yanıkları Engeller

Güneş ışınını altında kalmış olana ve güneş yanıkları yüzünden kararır  ve yanık halini alabilir. Bu yanık deri tabakasını almak için badem yağı, bal, limon suyu ve süt tozundan oluşan bir karışım yapın. Bu oluşan karışımı yanmış noktaya uygulayın ve yirmi dakika kadar bekleyin, yirmi dakika bekledikten sonra su ile yıkayın. Böylece hem güneş yanığından kurtulmuş hemde kaybedilen nemi geri almış olursunuz.



7:El Ve Ayak Kremi

Badem yağı el ve ayak kremlerine göre daha az yağlı ve daha az hafif olabilir. Hafif olması nedeniyle uygulanan bu krem vücut tarafından daha çabuk kabul edilir. Ayrıca diğer kremlere göre daha hoş bir koku bırakmaktadır.Çinko açısından zengin olmasıyla deriyi iyileştirir ve vücudun her han gibi bit noktasında kuru ve çatlak nokta kalmaz.



8:Makyaj Temizler

Badem yağı daha hafif ve daha az yağlı olması nedeniyle makyaj temizlemek için etkili bir malzemedir .Etkili bir biçimde hafif bir şekilde uygulanırsa gözenekler açılır ve makyajın yüzden çıkmasında kolaylık sağlar. Ayrıca sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.



9:Dudak Çatlamalarını Engeller

Yumuşak ve pembemsi görünümlü güzel dudaklara artık çok rahat elde edebilirsiniz. Çatlamış dudakların üstüne badem yağı ile balı karıştırarak hazırladığımız karışımı sürün ve çatlamaları engelleyin. Bu karışımı bir kutuya koyup dilediğiniz zamana kullanabilirsiniz.



10:Kırışıklıklar Ve İnce Çizgilere Engel Olur

Badem yağı kan dolaşımınızı artırarak size ölü deri hücresinden kurtulmanızı sağlayacak. Bu karışımı düzenli olarak sürün kırışıklık ve ince çizgi olmasın.İki çay kaşığı badem yağını ısıtın ve içerisine iki damla E vitamini yağı katın. Dayanabileceğiniz sıcaklığa geldiğinde yağı parmak uçlarınıza alın ve oval hareketler  çizerek yüzünüze masaj yapın. Bu hareketi 10 – 15 dakika uygulayın sonrasında yüzünüzü yumuşak bir şeyle silin . Sonrasında yüzünüze su atın  ve havlu ile nazik dokunuşlarla yüzünüzü kurulayın. Bu yüz masajı cildinizi düzenler ve yapılandırır ilk sefer yapıldığında kırışıkların ve ince çizgilerin gitmesinde etkili olur . Aynı zamanda cildinizi nemlendirir ve besler.Mutlu ve sağlık günler dileriz.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Badem Yağının Cilt Üzerinde Faydaları Nelerdir?"

Back To Top