Gıda Bilinci hakkında gıda mühendisleri olarak market gıdaları hakkında zararlımı sağlıklımı yenilebilirmi hakkında bilgiler.

Sitedeki paylaşımlar kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.Kaynak gösterilerek paylaşılabilir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sivilce Nasıl Yok Edilir?



Merhabalar sevgili okurlarımız.Sivilceler bizleri gençlikten yaşlılığı kadar rahatsız edebilecek cilt sorunlarındandır.Ergenlik yıllarında zirveye çıkan ve yaş ilerledikçe azalan bu sorunun bir çok farklı nedeni vardır.Genetik sebepler, çevre,stres ve beslenme koşulları gibi başlıca sebepleri vardır.Bu yazımızda sivilceler için en doğal ve etkili yöntemleri sizler için derledik.Şimdi bunlar hakkında bilgiler vereceğiz.


 Sivilce Nasıl Yok Edilir
 Bu konuda bir çok farklı yöntem vardır.Kremler, gıda karışımları,bitki karışımları bunlara kısaca örneklerdir.En etkili ürünlerin başında limon, zerdeçal, elma sirkesi gibi asidik ürünler yer almaktadır.Özellikle bu gıdalarda antimikrobiyal etki sayesinde sivilcelerin ortadan kalkması için en etkili yöntemlerden biri olarak gözükmektedir.Örnek olarak bir limon küründen bahsedecek olursak:

Limon Suyu ile Sivilcelerden Kurtulma Limon suyunun hem sivilceleri kurutma hemde lekelerden yok etme özelliği vardır.Doğal şekilde aldığınız limonun suu sıkarak sivilcelerinizden ve lekelerinizden kurtulmanız mümkündür. Limonun içinde bulunan asitler cildi canlandırır,tazelik verir gözenekleri açarak cildinizin hava almasını sağlar. Bir pamuğa sıktığımız limonu damlatıp yüzümüzdeki sivilceli bölgeyi fazla baskı uygulamadan temizliyoruz. Bu yöntemi haftada 3 kere deneyebilirsiniz.

Ayrıca bu yöntemlere ek olarak Diş Macunu İle Sivilcelerinizden Kurtulun, Buhar Banyosu İle Sivilcelerden Kurtulun,Sivilce Nasıl Geçer Sarımsak gibi yöntemlerde bulunmaktadır. Bunlara ek olarak etkili yöntemlerden biri de sivilce maskeleridir.Örnek olarak bir aspirin maskesine yer verelim:
Sivilceleri geçiren aspirin maskesi  Yarım tatlı kaşığı karbonat1 adet orta boy limon4 -5 adet aspirinHazırlanışı ve UygulanışıToz haline getirdiğiniz aspirinler bir bir kaseye koyun ve üzerine karbonat ile limonu sıkarak ekleyin. Hazırladığınız maskesiyi cildinize sürün ve 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Kısa sürede sivilcelerin yok olduğunu göreceksiniz. Bu şekilde en doğal ve etkili şekilde sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Yöntemleri cildinize uygun olanı seçip deneyebilirsiniz.
Olası bir alerji durumunda mutlaka doktorunuza danışınız.İleri seviye sivilce sorunları ve hamilelerin doktora danışmadan denemesini önermiyoruz.Mutlu ve sağlıklı günler dileriz.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Sivilce Nasıl Yok Edilir?"

Back To Top